Ostavite komentar

Čorbica od pečenih paprika

Fb-Button

corbica od pecenih paprika

Mama mi peče paprike, rasporedi ih u porcije, napiše na paketima „Saška“ i zamrzne ih. Tako imamo pečene paprike tokom cele zime. Inače, to obeležavanje povrća mojim nadimkom je prihvatljivo. Moji su ranije imali običaj da na jesen kupe celo tele, istranžiraju ga, podele po vrstama mesa i obeleže imenima članova porodice kojima je namenjeno. „Saškine šnicle“ nisu tako strašno zvučale, ali kada smo došli do paketa sa natpisima „Saška za dinstanje“ ili „Saškine koske“ shvatili smo da zamrzivač može nekome da zaliči na mesto zločina.

No, da se vratim na pečene paprike. Kad ih imate već spremne, ova čorbica se sprema baš brzo. Hvala mama!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 pečene crvene paprike
  • 500 g paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk celera
  • 600 ml supe od povrća
  • 1 kašičica šećera

 

Ispržite luk i celer na zagrejanom maslinovom ulju, oko 10 minuta. Očistite pečene paprike i oljuštite paradajz, iseckajte ih na krupne komade i dodajte u šerpu. Nalijte supom, dodajte šećer i prokrčkajte 15-20 minuta na umerenoj vatri. Prebacite u blender i izblendirajte u glatku masu. Doterajte ukus po svojoj želji.

Servirajte sa seckanim svežim bosiljkom ili krutonima.

Boja ove čorbice je naprosto čarobna i zaista je kao na slici. Ja u paradajz uvek dodajem bar malo šećera da bih izbalansirala kiselinu. Ako volite kiseliji ukus, jednostavno ovaj korak preskočite.

Pratite nas i na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.