Ostavite komentar

„Život je divan! A sir ga čini još lepšim.“

Fb-Button

DSCN2852

Nedavno je premijer Švedske napravio vladu sastavljenu pretežno od žena. Mi napravismo kulinarsku radionicu sa pretežno muškim učesnicima. Eto, svako na svoj način promoviše jednakost među polovima 🙂 Ma nije da smo planirali, tako se zadesilo. Život nas ponekad baš obraduje slučajnostima. Muški, dakle, brojniji i sjajni kuvari (ili bar ozbiljno zainteresovani da to postanu). A žene – sve same jake, moćne dame, od one najbolje vrste.

Osim sira, slavili smo i rođendan bloga – znači duplo dobro. Zato meni započesmo nostalgično, onako kako se nekad slavilo, uz najbolje rođendanske sendiviče, samo ovog puta u verziji za odrasle. Na tanjire složismo pet malih zalogaja sa pet velikih sireva:

  1. Mariniranu mocarelu sa sušenim paradajzom
  2. Kruške sa ementalerom, uvijene u pršutu, poprskane najkvalitetnijim maslinovim uljem
  3. Loptice od fete punjene čeri paradajzom, posute svežim peršunom
  4. Krekere sa bri sirom, džemom od višnje i bademima
  5. Suve kajsije punjene krem sirom sa bosiljkom, sa bademom na vrhu, poprskane medom

Sa malih zalogaja pređosmo na ozbiljne, pa se dohvatismo oklagija, razvijanja, uvijanja, sve da napravimo jelo za moju italijansku dušu, domaću pastu karamele, punjenu mocarelom i parmezanom, servirane u pikantnom sosu od paradajza i kobasice.

A za kraj – pogađate – slatkiš sa sirom: fini, mali čizkejk.

DSC00287

A za još jedan kraj, dobih poklon – „čizkejk za minut“ – kamember, preliven karamelom, posut suvim voćem i orasima, sa svećicom na vrhu.

10719086_10203793831820368_173454645_n

Hvala svim učesnicima, ulepšali su mi dan. Hvala do neba mom voljenom biću, ovog puta onom muškom, na vrednoj asistenciji, ulepšao mi je život, ne samo sad, nego inače.

Hvala Festivalu balkanskih sireva na pozivu da organizujemo kulinarsku radionicu.

Pratite nas i na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.