Ostavite komentar

Hot&Spicy Hedonizam

Fb-Button

DSCN0502

Kažu da je Hedonizam umeće življenja i uživanja, sposobnost pronalaženja radosti u malim stvarima, privilegija odabranih. E, pa, ako je tako, danas smo se hedonisali u svakom smislu. Odabrana grupa očiglednih Hedonista, učesnika naše kulinarske radionice donela nam je radost, učinila da još jedan dan ispunimo čistom uživancijom.

Dok smo se upoznavali, hladili smo grlo i zagrevali stomake našom limunadom od đumbira sa nekoliko dodataka (recept pogledajte ovde). Kažu da je ovaj „koktel zdravlja“ najprodavanije piće u kafićima na Havajima, pa se složismo da sad imamo i dobar povod da skoknemo tamo i na licu mesta proverimo njihov recept 🙂

Ovoga puta smo imali i jednog sasvim posebnog učesnika, ne samo zato što je najmlađi, već i zato što opasno „cepa“ gitaru, a voli i da kuva. Dakle, roker/kuvar – budući zavodnik 🙂

Zahvaljujući jednom moreplovcu, na čijoj vizit karti između ostalog piše „Premium Adriatic Delicacies, Gastronomy, Sailing, Cruises“ (je l’ vidite kakav je Hedonista u pitanju), radionica je dobila internacionalni karakter 🙂 A i naš Hot&Spicy Summer Menu je bio baš takav – skroz internacionalan. Uz pomoć recepata, obišli smo planetu putujući sve vreme na zapad.

Za predjelo smo skoknuli do Južne Amerike i spremili ljuti gvakamoli sa tekilom, a servirali ga uz jednostavnu salatu od kukuruza i kukuruzne galete. Recept pogledajte ovde.

Onda smo iz Južne Amerike otišli opet na zapad i stigli do jugoistočne Azije, pa se omrsili jelom za sva čula – ribom sa koricom od kikirikija i domaćim slatko-ljutim sosom, inače prvi recept koji smo objavili na blogu.

Iz Azije smo se zaputili – gde drugo nego zapadno – pravac na Mediteran i zasladili se letnjim crvenim bobičastim voćem sa kremom od kozijeg sira i žalfije. U duhu teme, voćkice smo blago zaljutili, ali kako – pročitajte ovih dana na blogu.

DSCN0542

A kad se radionica završila, prešli smo u baštu da hedonišemo još malo na junskom suncu.

DSCN0538

Zahvaljujemo se (s leva na desno) Maji, Braci, Svetlani, Snežani, Draganu, Silvani, Srbi, Nataši i Mihailu na prelepom druženju.

DSCN0535

Zahvaljujem se divnoj Vinoteci Beograd Wine and Pleasure što su nas počastili odličnim vinom, jednim finim rajnskim rizlingom kao stvorenim baš za hot&spicy.

I opet moje Anjuške nema ni na jednog fotografiji sa radionice, jer je, baš kao i na prošloj, tako vredno i svesrdno asistirala – prinosila, odnosila, merila vreme, fotkala i šta sve ne, a ja ne stigoh da joj onako zaljućenim rukama uzmem aparat i bar jednim klikom zabeležim njen neprocenjiv doprinos.

 

Pratite nas i na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.