2 Komentara

Biftek sa suvim šljivama (u gostima na kuvanju)

Fb-Button

biftek sljiva 1 sa wm

Moja domaćica je moja najnajbliskija drugarica, moj najveći fan i navijač, i to ne samo kad je blog u pitanju. Kad voli, ona to radi iskreno i strastveno. Ko god, šta god da je u pitanju. Ko joj ne uzvrti istom merom, ne zna šta propušta u životu. Kad smo u gostima na kuvanju, domaćici prepuštam izbor hrane. Naročito kad je domaćica vrsna kuvarica. Za naše kuvanje u gostima odabrala je recept sa bloga koji mi je upravo ona otkrila, koji obe često istražujemo i koji je pravi uzor za sve gastro blogere – Ja u kuhinji.  Kada sam na svojoj facebook stranici dobila prvi lajk od Ja u kuhinji, moja domaćica mi je poslala poruku „Uspela si, devojko!“. Eto tako ona voli. Eto toliko je duboko njeno poštovanje prema autorki bloga Ja u kuhinji. Kako i sama neizmerno cenim njen rad, ali i podršku i pažnju koju poklanja celoj gastro-blogerskoj zajednici pa i nama novima, sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila da spremamo biftek sa suvim šljivama, inače jedno od top dva omiljena jela u celoj porodici moje domaćice.

Originalni recept pogledajte ovde, a mi smo po ukusu moje domaćice napravile nekoliko manjih izmena.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 šnicle bifteka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica seckanih iglica ruzmarina
  • 10 suvih šljiva bez koštica
  • 200 ml crvenog vina
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat iglica ruzmarina
  • kockica putera

 

Napravite marinadu: pomešajte senf, med, maslinovo ulje, stišnjeni beli luk i ruzmarin. Stavite meso u marinadu i ostavite ga da se marinira preko noći.

Skuvajte sos: na malo maslinovog ulja kratko propžite iseckane suve šljive, dodajte crveno vino, šećer, ruzmarin i so po ukusu i dobro ukuvajte na umerenoj vatri. Pred sam kraj dodajte kockicu putera.

Meso ispecite na zagrejanom tiganju po 3 minuta sa svake strane ili po svom ukusu, posolite i ostavite da odstoji 10-ak minuta.

Servirajte meso preliveno sosom od suvih šljiva, uz krompir iz rerne, neku finu zelenu salatu i uz obaveznu čašu crvenog vina.

biftek sljiva 2 sa wm

Uz ovaj recept, u istom postu je i recept za suve šljive u omotaču od slanine. Mi smo bademe iz tog recepta zamenile kockicama plavog sira. Rezultate možete da pretpostavite 🙂

suve sljive2 sa wm

Pratite nas i na:

2 komentara na “Biftek sa suvim šljivama (u gostima na kuvanju)

  1. Veliki pozdrav tebi i tvojoj domaćici i hvala vam na lepim rečima :)) Drago mi je da ste isprobale ovo jelo i da vam se svidelo jer je i nama zaista super <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.