Ostavite komentar

Salata od manga i avokada

Fb-Button

salata od manga i avokada

Nikad nisam spremala sarmu, prebranac, pihtije.. Sebe ne vidim kao čuvara „jela iz mamine kuhinje“, to nisam ja. Kao što napredujemo u svemu, kao što se menjamo iz godine u godinu, slušamo drugu muziku, gledamo i volimo drugačije filmove i glumce, čitamo knjige nastale u ovom veku, i u svakodnevnom životu prihvatamo sve više toga do sada nepoznatog, inovativnog, modernog… tako i u kuhinji – jednostavno idemo dalje. Želim da stvorimo nešto što je naša kuhinja, naš „food porn“, jer u svako jelo koje spremamo su utkana neka naša osećanja i trudim se da ih tako poslužimo i predstavimo.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 avokado
  • 1/2 limete
  • 1 mango
  • 2 šake rukole

 

Isecite 1/3 avokada na listiće, a ostatak na kockice i sve poprskajte sokom limete. Iseckajte mango na kockice. U činije za serviranje rasporedite malo rukole, preko dodajte mango, pa ponovo stavite malo rukole i na kraju avokado. Ukrasite listićima avokada. Sve poprskajte sa malo maslinovog ulja.

 

Za ovu salatu vam u principu nije potreban neki poseban dresing (baš kako smo je mi pravili), ali ako niste veliki ljubitelj rukole bez začina, slobodno je začinite klasičnim vinegretom.

salata od manga i avokada 2

Pratite nas i na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.