Ostavite komentar

Bruskete Julie and Julia

Fb-Button

bruskete julie and julia

Kada smo prvi put Anja i ja gledale Julie & Julia ostale smo opčinjene čudesnom Meril Strip, i naravno – ogladnele od gastronomske magije. U našoj kuhinji postoje bruskete „pre Julie & Julia“ i „posle Julie & Julia“. Ove prve su kao zdravije, hleb se peče u rerni, a ove druge su pržene na maslinovom ulju i tako ukusne da ja svaki put kad uzmem zalogaj uzdahnem od čiste sreće. Za podsetnik kliknite na http://www.youtube.com/watch?v=fpC7zYoPrnw

Btw, dragi je odvojeno od nas gledao film i rekla bih da ga je za ceo kulinarski život promenio – otkrio je ulogu putera u svakodnevnom kuvanju.

Juče sam, posle jednog uspešnog sastanka, došla kući i samoj sebi spremila bruskete Julie & Julia, sipala čašu belog vina i naglas rekla „Baš sam srećna!“. Zbog toga je u receptu data mera za jednu osobu.

Sastojci (za 1 osobu):

  • 3 kriške hleba
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 paradajz srednje veličine
  • 1 kašičica seckanog svežeg bosiljka

Sitno iseckajte paradajz, dodajte bosiljak, so i biber, i sve dobro promešajte. U zagrejani tiganj sipajte maslinovo ulje, pa ispržite kriške hleba da budu zlatne sa obe strane. Izvadite ih na tanjir i gornju stranu natrljajte čenom belog luka koji ste presekli na pola. Preko rasporedite paradajz i … voila… tako jednostavno a tako, tako dobro!

Pratite nas i na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.