6 Komentara

Kornet pica

Fb-Button

pica kornet1c sa wm

autor teksta: moj muž

Kad sam bio mali zvali smo ih tehničari i većina nas im se divila. Obično su imali desetku na leđima, savršeno kontrolisali loptu, videli dalje i mislili brže od ostalih. Takvih u našem fudbalu, bar na terenu, odavno nema.

Ali ima druge vrste tehničara. Počelo je prvo sa Zvezdom, gde je kompletna uprava podnela ostavku, ali je Generalni direktor ostao da vlada, kaže samo tehnički i do izbora novog rukovodstva, a izbora nema i neće ih biti. Zatim su pod pritiskom navijača ostavke podneli u Partizanu, ali je Generalni direktor ostao, znate već, samo tehnički na toj funkciji, da bi klub mogao da funkcioniše. Tehnički, mandat mu je neograničen.

Zatim je virus počeo da se širi. Nedavno je jedan ministar, posle nekoliko tehničkih grešaka za  koje mu je Gazda našao opravdanje, bahatošću i prostaklukom ipak zaradio isključenje, ali je tehički i dalje na toj funkciji, jer, kaže Gazda, teško je naći boljeg. Verovatno zbog kvalifikacija.

Ti i takvi, tehničari su ove Srbije. Oni nemaju iste kvalitete kao nekadašnji, ali vremena se menjaju i sada su na ceni neki drugi “kvaliteti”. Promene nisu uvek nužno na bolje.

I ova kornet pica je promena u odnosu na klasičnu i verovatno nešto zbog čega bi neki pica-majstor u Napulju mogao da vas ubije i pred sudom na jugu Italije bude oslobođen zbog  neuračanljivosti izazavane vašim postupkom. Ali, tehnički ona je pica, sa istim sastojcima kao klasična. I za razliku od naših savremenih tehničara, promena koja, ponekad za promenu, može da prija.

Sastojci:

  • testo za picu (recept možete pogledati ovde)
  • paradajz sos (recept možete pogledati ovde)
  • sir (sigurno imate svoju dobitnu kombinaciju)
  • šunka, kobasica, pršuta (izaberite omiljeni nadev)
  • drugo u skladu sa vašim ukusom (masline, ljuta papričica, luk…)

 

Napravite kalupe za kornete od hamera i obmotajte ih aluminijumskom folijom.

Kalupe premažite sa malo maslinovog ulja. Testo razvucite da bude tanko. Isecite komad testa i obmotajte oko kalupa, blago pritiskajući ivice da se zalepe. Ponovite postupak sa preostalim kalupima i testom.

pica kornet5 sa wm
Kalupe sa testom ređajte na pleh blago posut brašnom i pecite u zagrejanoj rerni na 220° C oko 10-15 minuta.

pica kornet4 sa wm

Izvadite testo iz rerne, ostavite na kratko da se prohladi, pa ga pažljivo skinite sa kalupa.

pica kornet3 sa wm

Punite ispečeno testo filom po želji, počevši od sira. Napunjene kornete stavite u šolje i vratite u rernu da se peku još 5-7 minuta.

pica kornet2 sa wm

Izvadite iz rerne i poslužite odmah.

Manji ili uži korneti su ukusniji.

Pratite nas i na:

  1. Radovala sam se da vidim rezultat nakon najave na FB. Bas zanimljivo i zgodno za ponijeti sa sobom 🙂

  2. Jaooooo, što su slatki korneti – pice! ♥ Baš su štos, oduševio me izgled 😀 Sve vreme dok pišem mi je kez na licu, mogu misliti kako se tek deca oduševe kada ih vide!

  3. Prvi put se javljam na tvom blogu, ali ga pratim vec neko vreme. Mislim da sam dosla do njega preko Gage sa varjacom 🙂 Tekst me je stvarno odusevio, svaka cast tvom muzu! A korneti su sjajna ideja! Mora da se proba!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.