2 Komentara

Huli Huli piletina

Fb-Button

hula hula piletina1a sa wm(scroll down for the recipe in English)

Uzme me dete za ruku, odvede u svoju sobu i na laptopu pusti „Wake me up before you go go“. „Aj’ mi sad objasni kako nisi znala da je gej?“ Gledam onu njegovu roze majičicu, plavi šorcić iz kog po malko viri guza, žute rukavice… „Vidi kako su mu dobre obrve!“ Stvarno, lepe mu i obrve. Sležem ramenima, ne znam kako da joj objasnim tu naivu, da sam odrasla ne znajući šta je homoseksualnost.

U mojoj kući se o tome ćutalo, ne znam, možda i u drugima. Sećam se da sam prvi put čula da je neko gej kada je umro Rok Hadson, dasa iz meni najdražeg „Šaputanja na jastuku“. Ništa tu meni nije bilo jasno, pa nisam mnogo ni pitala. Vremenom sam naučila da stvari posmatram iz drugog ugla.

Nedavno me na poslu grdno iznervira jedan tip svojim potpuno neprimerenim neverbalnim diktatom superiornosti. Podelim to sa ekipom, a oni mi kažu „Ma, daj, bre, pa on je Rumun!“. Ja opet ne razumem, kao onda sa Rokom Hadsonom.

Zapravo se smrznem od straha, zapušim uši, počnem glasno da pevam „lalalalala…“. Ne želim to da čujem i znam. Ako već mora da padne neka etiketa, radije bih da ljude delimo na šmekere i mukice, odrasle i nedorasle, sa srcem kao stena i dušom kao panja, one na zemlji i one izgubljene ko zna gde… nego na gejeve, Rumune, crnce… Baš kao nekada, u tom mom svetu ’80-tih.

Huli Huli piletina mi je vesela i razigranog ukusa, kao da je došla iz tih istih jednostavnih ’80-tih.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 pileća filea (oko 170 g svaki)
  • 50 ml soka od ananasa
  • 2 supene kašike meda
  • 1 supena kašike kečapa
  • 1 supena kašike soja sosa
  • 1 čen belog luka
  • ¼ kašičice đumbira u prahu

 

Meso stavite u plitak sud sa poklopcem. U manjoj činiji pomešajte sok od ananasa, med, kečap, soja sos, stišnjeni beli luk i đumbir. Prelijte preko piletine, poklopite i ostavite preko noći u frižideru da se marinira.

Izvadite meso iz frižidera najmanje 30 minuta pre spremanja. Izvadite ga iz marinade, prosušite kuhinjskim papirom, premažite sa sasvim malo maslinovog ulja i grilujte na zagrejanom gril tiganju, na umereno jakoj vatri, oko 6-8 minuta sa svake strane.

Nama se dopalo da ga serviramo uz rukolu i grilovani ananas. Po želji je možete posuti i krupno mlevenom alevom ljutom paprikom.

Adaptirano sa Six Sisters’ Stuff.

 

Huli Huli chicken

hula hula piletina2bb sa wmIngredients (serves 2):

  • 2 chicken filets (about 170 g each)
  • 50 ml pineapple juice
  • 2 tablespoons honey
  • 1 tablespoon ketchup
  • 1 tablespoon soy sauce
  • ¼ teaspoon ground ginger
  • 1 garlic clove

 

Put the meat in a shallow dish with the lid. In a small bowl mix pineapple juice, honey, ketchup, soy sauce, ground ginger and pressed garlic. Pour over the meet, put the lid on, and leave in a refrigerator to marinate over night.

Remove the meat from the refrigerator at least 30 minutes before cooking. Drain the chicken from the marinade and pet dry with a kitchen towl. Brush it with some olive oil and grill on a grilling pan, over medium hight heat, about 6-8 minutes on each side.

We served it with rocket and grilled pineapple and really enjoyed it. If you like spicy, you can sprinkle the meat with some peperoncino.

Adapted from Six Sisters’ Stuff.

Pratite nas i na:

2 komentara na “Huli Huli piletina

  1. Piletina izgleda božanstveno, ali ću samo da gledam… znaš već. Al ću ovu rukolu ispod da pobrstim u slast!
    Džordža Majkla sam obožavala. I sad volim da slušam njegov „Careless Whisper“, a sa kim se voli nije mi bitno… https://www.youtube.com/watch?v=izGwDsrQ1eQ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.