2 Komentara

Pileća krilca iz marinade od narandže i đumbira

Fb-Button

Pileca krilca iz marinade od narandze i djumbira

Kad neko pređe nekoliko stotina kilometara samo da vas vidi i podrži u jednom važnom, kreativnom trenutku u životu – onda znate da vas mnogo voli. A još kad odluči da ostane nekoliko dana, napusti svoje obaveze oko posla i dece, prihvati da se klacka 6 sati autobusom nazad do kuće, i to po snegu i na minus mnogo – onda još više znate kakvog to vernog prijatelja imate.  U stvari to nekako znate gotovo od uvek, takve veze su intuitivne i posebne.

Za nekoliko dana proživimo razne propuštene trenutke u prethodnim godinama. Pričamo neispričane priče, otvaramo neke tajne, ali idemo i u šoping, onako sasvim ženski, pa čak i zajedno odgledamo dobar film.  Uz put, zajedno radimo i pripremamo se za taj važan događaj. Naravno, i kuvamo. Pijemo i vince, i pivce, i rakijicu.

Blago meni!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1,2 kg pilećih krilaca
  • 2 narandže
  • 2 supene kašike meda
  • 3-4 cm korena đumbira
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica seckanog suvog čilija

 

Operite i kuhinjskim ubrusom osušite krilca, pa ih stavite u marinadu od soka od obe narandže, meda, narendanog đumbira i stišnjenog belog luka. Ostavite na hladnom najmanje 30 minuta.

Ocedite krilca od marinade i poređajte na pleh za pečenje (marinadu sačuvajte), pa ih posolite i pobiberite sa obe strane. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200° C, oko 30-40 minuta. Na pola pečenja ih premažite sačuvanom marinadom, okrenite, ponovo premažite marinadom i nastavite sa pečenjem dok ne dobiju lepu, reš boju.

 

Recept sam pre nekoliko godina pročitala u časopisu Sale&Pepe, ali nikako ne mogu da pronađem taj broj, pa sam sve spremala po sećanju.

Pratite nas i na:

2 komentara na “Pileća krilca iz marinade od narandže i đumbira

  1. Mnogo puta sam spremala ova krilca, spremila ih i danas.
    I svaki put ponovo pročitam i uvodni tekst….:)

    Blago meni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.