2 Komentara

Grilovane paprike sa sirom

Fb-Button

griovane paprike sa sirom sa wm

Pre dva leta, šetajući centrom Sijene naišli smo na knjižaru sa rasprodajom knjiga. U to vreme sam uzimala časove italijanskog i imala muke da u ovim godinama savladam suvoparan školski program. Nikako nisam mogla da se prilagodim zahtevima udžbeničkih zadataka prema kojima sam za domaći morala da napišem sastav o izgledu svog stana (znate ono – imam jednu dnevnu sobu, dve spavaće, kupatilo…Sobe su svetle…). Zato mi je u knjižari palo na pamet da kupim knjige o kuvanju na italijanskom i nagovorim profesoressu da izađemo iz okvira škole. Plan mi nije uspeo, časove sam napustila, a knjige su ostale kao sjajan izvor ideja.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 4 paprike
  • 200 g mocarele
  • 24 crne masline (bez koštice)
  • 1 supena kašika kapara
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 2 čena belog luka
  • 90 ml maslinovog ulja

 

Operite i osušite paprike, presecite ih na pola po dužini i očistite od semenki. Prelijte ih sa 2-3 kašike maslinovog ulja i stavite na zagrejani gril tiganj. Isecite mozarelu na pločice i rasporedite ih na paprike. Na svaku papriku dodajte po nekoliko kapara, 3 masline i prstohvat origana.

Beli luk izgnječite, pomešajte sa ostatkom maslinovog ulja i začinite solju i biberom. Na svaku papriku stavite po kašičicu preliva sa belim lukom, poklopite i pecite 6 minuta. Potom rasporedite preostali preliv na svaku papriku i ostavite još oko 8 minuta nazagrejano ringli.

Za ovaj recept možete umesto origana koristiti i svež bosiljak. Meni  lično je količina od dve polovine paprike po osobi previše, pa ovaj recept može da posluži  i za 8 osoba u zavisnosti šta je sve na meniju.

Pratite nas i na:

2 komentara na “Grilovane paprike sa sirom

  1. Čim dođe u sezonu biće isprobano jer su super sastojci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.